Boksz: a pulai amfiteátrumban is lehet a Joshua–Pulev meccs

2020.05.09.
Comments off
30 Views

A pulai (Póla) amfiteátrum adhat otthont az Anthony Joshua–Kubrat Pulev mérkőzésnek, amelyet a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) nehézsúlyú világbajnoki övéért írtak ki.

A pulai amfiteátrumban is rendezhetik a bokszmeccset (Fotó: AFP)

Hirdetés

A találkozót eredetileg június 20-ra, a Tottenham Hotspur stadionjába tűzték ki, ám a koronavírus-járvány miatt bizonytalanná vált a helyszín és az időpont is. Eddie Hearn, Joshua promótere a Közel-Keletre vinné a meccset, Pulev menedzsere, Ivajlo Gocev viszont azt mondta a Mirror című brit lapnak, hogy egy közelebb lévő aréna alkalmasabb lehet.

„Előrehaladott tárgyalások folynak Horvátországgal arról, hogy Pula ókori arénája legyen a helyszín. Augusztusban vagy szeptemberben lehetne lebonyolítani a címmérkőzést, ráadásul szurkolók előtt egy különleges építményben” – jelentette ki Gocev.

Az Isztriai-félszigeten található római amfiteátrum ötezer férőhelyes, és rendszeresen ad otthont koncerteknek, de 2012 szeptemberében rendeztek benne jégkorongmeccseket is.

A Brit Ökölvívó-szövetség korábban azt közölte, hogy reményei szerint júliustól ismét lehet bokszmeccseket rendezni az országban, de nézők nélkül.

A 30 éves Joshua decemberi, Andy Ruiz Jr. felett aratott győzelmével az IBF vb-öve mellett a Bokszvilágszövetség (WBA) és a Bokszvilágszervezet (WBO) címét is megszerezte, most a 38 esztendős Pulevvel mint az IBF kötelező kihívójával kell megmérkőznie. A két bokszoló 2017 októberében már találkozott volna, akkor azonban Pulev vállsérülés miatt visszalépett. A bolgár egyszer már ringbe szállt az IBF nehézsúlyú övéért, de 2014-ben az ötödik menetben kiütötte az ukrán Vladimir Klicsko.

Akit Joshua 2017 tavaszán emlékezetes mérkőzésen megvert.

Eredeti cikk

Comments are closed.