Vízilabda: Gangl Edina újra jól érzi magát a vízben

2020.05.07.
Comments off
53 Views

Gangl Edinának, a magyar női vízilabda-válogatott kapusának bő másfél hétre volt szüksége ahhoz, hogy újra jól érezze magát a vízben.

Gangl Edinának furcsa volt ismét vízben lenni (Fotó: Balogh László)

Hirdetés

A nemzeti csapat a múlt héten kezdte újra az edzéseket, a koronavírus-járvány miatt Bíró Attila együttese szigorú feltételek mellett tréningezhet a Császár–Komjádi uszodában. A kapus az M1 aktuális csatornának adott interjújában elmondta, jelenleg napi két-három edzésen vesznek részt, és a vízben ugyan mindenki együtt van, de a konditermet kisebb csoportokban osztják fel egymás között.

„Az első másfél óra olyan volt, mintha az óceán közepén lennék, akkora víztömegben éreztem magam, teljesen elszoktam a víztől. Szerencsére egy-két nap múlva már újra azt éreztem, hogy ez az én közegem” – nyilatkozta a kapus.

A kiváló kapus megjegyezte, a csütörtöki edzésen érezte magát először jól a vízben, és persze a csúcsformától még messze van, ám ez jó alap lehet a folytatásra.

A magyar női válogatott januárban a hazai rendezésű Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett a Duna Arénában, majd márciusban Triesztben ugrott volna medencébe az olimpiai kvalifikációs tornán, ezt azonban a járvány miatt – ahogyan a tokiói ötkarikás játékokat is – elhalasztották.

Eredeti cikk

Comments are closed.