Már hivatalos: Dárdai visszatér a Herthához

2020.05.07.
Comments off
53 Views

Egyéves kihagyás után ismét a Hertha BSC kötelékében dolgozik a berlini Bundesliga-csapat korábbi játékos-ikonja, majd vezetőedzője, Dárdai Pál.

A magyar szakember július 1-től – a korábbi híreknek megfelelően – az U16-os csapat irányítását veszi át, de eközben az akadémia utánpótlás-koordinátora is lesz egyben.

Mint a Hertha csütörtöki bejelentéséből kiderül, egy-két másik klubtól is keresték Dárdait, de a tréner inkább visszatért a fővárosi gárdához, folytatva félbehagyott szerződését, a felek rövid idő alatt egymás tenyerébe csaptak.

Nagyon élveztem, hogy az elmúlt egy évben szabadságon lehettem, és más dolgokon is dolgozhattam. Fel kellett tölteni az elemeket, miután négy és fél évig edzősködtem a Bundesligában, ami eléggé kimerítő volt. Most viszont már nagyon várom a nyarat és azt, hogy találkozhassak a következő generációval. Mindig is egyértelműen fogalmaztam annak kapcsán, mennyire szeretek a fiatalokkal foglalkozni, bátorítani őket és adni nekik valamit az út során. Én is igazi herthás vagyok, úgyhogy számomra sem volt kérdés, hogy csökkentett fizetés mellett vállalom a megbízatást – mondta Dárdai visszatérése kapcsán.

A Hertha a közlemény szerint egy másik volt játékosát, illetve menesztett vezetőedzőjét, a horvát Ante Covicot is megkereste, hogy vállaljon munkát az utánpótlásban, de ő egyelőre nem vállalta a megbízatást.

Eredeti cikk

Comments are closed.