Amíg nincs vakcina, Hollandiában nem járhatnak meccsekre a szurkolók

2020.05.07.
Comments off
60 Views

Amíg nincs meg az új típusú koronavírus ellenszere, addig Hollandiában a szurkolók semmiképpen sem mehetnek futballmérkőzésekre.

A Sky Sport beszámolója szerint ezt Hugo de Jonge, az ország egészségügyi minisztere jelentette be csütörtökön.

Egyelőre ugyanakkor még az is kérdés, hogy Hollandiában mikor kezdődik a sportélet, szeptember 1-ig ugyanis minden ilyen jellegű rendezvény be van tiltva.

A holland futballisták érdekvédelmi szervezete közölte: történelmi megállapodás nyomán a futballisták fizetését 2021. január 1-ig kollektíven csökkentik. A megszorítás a 25 ezer eurós éves fizetésnél többel rendelkezőket érintik, a legalacsonyabb bérkategóriájúak jövedelme 2,5 százalékkal csökken, a levonás maximum 20 százalék lehet.

Bulgáriában egy hónap múlva indul újra a futballélet

Szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett június 5-én indul újra a bajnokság Bulgáriában, közölte a helyi szövetség. 

A 14 csapat zárt kapuk mögött játssza le az alapszakasz két utolsó fordulóját, majd tíz helyett ötkörös rájátszásban döntik el a helyezéseket július 11-ig. A kupadöntőt július 4-én játsszák majd le, az új szezon pedig július 25-én rajtol, három nappal a szuperkupa után. 

A BFU részletes tervet nyújtott be az egészségügyi miniszternek: minden játékosnak az edzések megkezdése előtt három nappal tesztnek kell alávetnie magát, edzésfelszerelésben, saját autóval kell érkezni a tréningekre, a csapattagok nem használhatják az öltöző zuhanyzóját, és a gyakorlatok alatt ötméteres távolságot kell tartaniuk egymástól. Az edzések első hetében szigorú, minden játékosra vonatkozó tiltások lesznek életben: egyik futballista – így a kapusok – sem érhetnek kézzel a labdához, tilos lesz a fejelés, a kézfogás és a mezcsere. A mérkőzésekhez kapcsolódó hivatalos eseményeket, így a sajtótájékoztatókat is szabadtéren kell megtartani, a résztvevők pedig kötelesek lesznek maszkot viselni. 

(MTI)

Eredeti cikk

Comments are closed.