Ökölvívás: Tysonnal bokszolna az orosz MMA-sztár

2020.05.06.
Comments off
57 Views

Szeretne megküzdeni a ringben Mike Tysonnal a leghíresebb orosz ketrecharcosok közé tartozó Alekszandr Jemeljanyenko.

Hirdetés

Nincs kizárva, hogy Mike Tyson hamarosan visszatér a ringbe (Fotó: AFp, archív)

A 38 éves MMA-sztár Instagram-oldalán közölte, hogy az ökölvívás szabályai szerinti meccset vívna a korábbi nehézsúlyú bokszvilágbajnokkal, aki nemrég jelentette be, hogy újrakezdte az edzéseket, s 53 évesen visszatérésre készül.

„Tyson változatlanul veszélyes, ha nem figyelsz, képes rá, hogy elaltasson…” – nyilatkozta a moszkvai Szport Ekszpressznek Jemeljanyenko, aki egyáltalán nem tartja túl öregnek a bokszhoz az ex-világbajnokot.

„Most is nagyszerű bokszoló, aki rendkívüli hatással volt a sportágra. Az interneten láttam, hogy edz, még mindig nagyon gyors, kemény, erős, bár lábon már nem annyira mozgékony, mint régen. Megtiszteltetés lenne számomra, ha egy ilyen legendás emberrel bokszolhatnék, mint ő, aki gyerekkoromban a bálványom volt” – mondta az orosz harcos.

Tyson profiként 1986 és 2005 között vívott 58 mérkőzéséből 50-et megnyert – 44-et KO-val –, és hatszor szenvedett vereséget. 1986 novemberében 20 évesen és négy hónaposan minden idők legfiatalabbjaként lett nehézsúlyú világbajnok, s valamennyi nagyobb szervezetnél eljutott a vb-címig.

Eredeti cikk

Comments are closed.