Boksz: Angliában különleges intézkedéseket terveznek

2020.05.06.
Comments off
35 Views

A brit profi ökölvívást felügyelő szervezet (BBBofC) több tucat javaslatot tárgyal annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb körülmények között indulhasson újra a helyi bokszélet.

Angliában különleges intézkedéseket terveznek (Fotó: AFP)

Hirdetés

Jelen állás szerint júliusban lehetne először mérkőzéseket rendezni, a BBBofC pedig már összeállított egy ötoldalas anyagot a biztonsági intézkedésekről. A szervezet vezetője, Robert W. Smith szerdán elmondta, hogy abban csupán javaslatok szerepelnek, minden elemén lehet változtatni.

A brit mérkőzésszervezőkhöz is eljuttatott tervek szerint a bokszolók a ringben maszkot viselnének, ahogy a meccsek alatt a bírók és az edzők is, címmérkőzést nem rendeznének egy ideig, mert ahhoz nagyobb apparátusra van szükség. Az egyik felvetés a hírek szerint meghökkenést keltett a promóterek körében, mivel tiltaná az öklözőknek, hogy köpjenek a ringsarokban, márpedig a frissítés során a versenyzők mindig vízzel öblögetnek, amit kiköpnek.

Smith ezzel kapcsolatban igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy a sportolók kaphatnak majd vizet és gargalizálhatnak vele, azon viszont még dolgoznak, hogy hogyan „szabadulhatnának” meg a szájukban lévő víztől biztonságos formában. Mint mondta, több megoldáson is gondolkodnak a szakemberek.

Szintén a tervek között van, hogy csak negatív koronavírusteszttel lehessen jelen lenni egy-egy gálán, amelyre például megfázásos tünetekkel senki sem mehetne be, ahogy várandós nők és 70 év feletti személyek sem.

Eredeti cikk

Comments are closed.