KoroNapló: Galló Vilmos zebrának állt

2020.05.05.
Comments off
49 Views

A jégkorongidény berekesztése után a finn klubjától korábbi légióshelyére, Svédországba visszatérő Galló Vilmos kihasználja a skandináv nagyvonalúságot: a világ egyéb tájain élő kollégáival szemben a minap jégre is tudott menni, habár szokatlan felszerelésben és szerepkörben…

Hirdetés

„Linköpingből jelentkezem, ahol új karrierbe kezdtem, ugyanis egy amatőr csapat bírónak hívott, hogy fújjak a meccsén. Ez mindenképpen új tapasztalat, és mivel így jégre mehettem, minden rendben van! Persze a szemüvegemet sajnos otthon felejtettem, úgyhogy nem ment annyira jól, noha igyekeztem a maximumot nyújtani…

Egyébként a helyzet Svédországban ugyanolyan, továbbra is laza, főleg Magyarországhoz képest: itt minden nyitva van, élhető az élet.

A korábbi ígéretemmel szemben a finn nyelv tanulását még nem kezdtem el, és már lehet, hogy nem is fogom, majd csak akkor, ha visszatérek a klubcsapatomhoz. A paddle tennis és a görkorizás azonban megy, mégis elég rossz sport nélkül élni, mert nincs mit követni és nézni a tévében, ami elég unalmas. De azért próbálom betölteni az űrt például ilyen tevékenységekkel, mint a játékvezetés – még az is lehet, hogy SHL-es bíró leszek a végén! Meglátjuk, hogy alakul.

A múlt hét híre, hogy új szövetségi kapitánya lesz a férfiválogatottunknak. Jarmo Tolvanen szerintem remek munkát végzett, remélem, hasonló kaliberű szakembert találunk a helyére. Egyébként augusztus végén olimpiai selejtezőnk lenne Rigában, remélem, azt már megrendezik: jó lenne »bekezdeni« a következő évadban néhány kiváló meccsel.

Vigyázzatok magatokra és egymásra, minden jót!”

Galló Vilmos bírómezben

A KoroNapló állandó szerzői: Baráth Botond (Egyesült Államok), Galló Vilmos (Svédország), Gulácsi Péter (Németország), Juhász Dorka (Egyesült Államok), Kemény Dénes (Magyarország), Krueger John-Henry (Egyesült Államok), Davide Lanzafame (Magyarország), Planéta Szimonetta (Franciaország)
Korábban: Ligetvári Patrik (Spanyolország), Pádár Krisztián (Oroszország), Vojvoda Dávid (Olaszország)

A KoroNapló korábbi bejegyzéseit IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

Eredeti cikk

Comments are closed.