Dzsudzsák Balázst diplomata útlevéllel és különgéppel hozták haza – sajtóhír

2020.05.05.
Comments off
34 Views

Dzsudzsák Balázs a magyar állam segítségével, egy mentesítő járat fedélzetén hagyta el kedden az Egyesült Arab Emírségeket, hogy Magyarországra utazzon – írja az Index. A portál információi szerint a Dzsudzsákot szállító gépen hét másik magyar állampolgár is utazott – ezt a Külgazdasági és Külügyminisztérium is megerősítette.

Az Emirátusokban a koronavírus-járvány miatt leállt a polgári légiforgalom, ezért csak az ehhez hasonló járatokkal lehet elhagyni a közel-keleti országot. Dzsudzsák Balázs emellett rendelkezik diplomata útlevéllel is, tekintve, hogy a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya – több magyar sportolónak van hasonló okmánya, a futballista is korábban kapta meg az útlevelét.

Mint ismereres, az Emírségekben augusztusig nem rendeznek futballmérkőzéseket a koronavírus-járvány miatt. A helyi élvonalban a második helyen álló Al Ain kötelékébe tartozó Dzsudzsák sorsáról az utóbbi napokban ellentétes hírek jelentek meg, miközben edzője dicsérte a magyar szélsőt, sajtóinformációk szerint felmerült a 33 éves játékos távozása is.

Eredeti cikk

Comments are closed.