Ledöbbentek a válogatott Eb-riválisánál: “Olyan volt a magyarok ellen, mintha a Barcelonával játszottunk volna”

2020.05.03.
Comments off
45 Views

Lassan négy éve már, hogy a magyar válogatott győzelemmel kezdte meg szereplését a 2016-os, franciaországi Eb-n. Az akkor Bernd Storck vezette nemzeti csapat nagy meglepetésre magabiztos, 2-0-s sikert aratott Ausztria ellen, megalapozva későbbi csoportelsőségét.

A bordeaux-i találkozó különösen rosszul sikerült az osztrákok védőjének, a szerb felmenőkkel rendelkező és akkor 25 éves Aleksandar Dragovicnak, aki nem csak a vesztes csapat tagja volt, de a 66. percben kapott piros lapjával negatív főszereplője is lett a mérkőzésnek.

Most, közel négy évvel a számunkra különösen emlékezetes csoportmeccset követően Dragovic felelevenítette az akkori emlékeit, elárulva azt is, mivel lepte meg őket leginkább a magyar válogatott.

Mi mindannyian, edzők és játékosok is rosszul mértük fel és rosszul elemeztük ki az ellenfelünket. Azt mondták nekünk, hogy a magyarok sok hosszú labdával fognak majd operálni.

Ehelyett hátul adogatták a labdát, onnan építkeztek, olyan volt, mintha a Barcelona ellen játszottunk volna. Valósággal ledöbbentünk és meg is ijedtünk.

Aztán minden rosszul alakult a számunkra, pocsék meccset játszottunk – tekintett vissza a Kuriernak adott hétvégi nyilatkozatában a bekk, aki akkor még a Dinamo Kijev légiósa volt, majd épp a 2016-os kontinenstornát követően igazolt mostani csapatához, a német Bayer Leverkusenhez.

A magyar siker Szalai és Stieber góljával:

Eredeti cikk

Comments are closed.