Koronavírus: Csak semleges pályákon lehet befejezni a PL-t – heti kétszer tesztelnék a focistákat

2020.05.02.
Comments off
65 Views

Csak semleges pályákon lehet befejezni a labdarúgó Premier League küzdelmeit. A klubok pénteki videokonferenciáján alakult ki ez a közös álláspont azzal együtt, hogy legfeljebb tíz stadionban zajlanának mérkőzések.

A kiválasztásnál elsődleges szempont lenne, hogy elejét vegyék szurkolói csoportosulásnak, a minősítést pedig a hatóságok végeznék el. Az angol bajnokság március 13-án szakadt félbe, és még 92 mérkőzés van hátra.

A klubok továbbra is eltökéltek abban, hogy a pályán alakuljon ki a végső sorrend,

de a folytatást csak akkor tartják elképzelhetőnek, ha ez biztonságos.

A bajnokság lebonyolításához mintegy 40 ezer koronavírus-tesztre lenne szükség a játékosok és a stábok, illetve a személyzet egészségének megóvása érdekében. A BBC értesülése szerint a kluboknak alá kell majd írniuk egy egészségügyi protokollt, melyet a PL orvosi csoportja és egészségügyi tanácsadói állítanak össze. Amennyiben az edzések még azelőtt újraindulnak, hogy a szociális távolságtartásra vonatkozó szabályozáson enyhítenének, a futballistákat hetente kétszer tesztelnék és naponta ellenőriznék egészségi állapotukat.

A tréningek helyszíneit úgy alakítanák ki, hogy a lehető legoptimálisabban lehessen tartani a távolságot, illetve a lehető legmagasabb legyen a higiéniai szint.

Ezen túlmenően a játékosoknak edzőfelszerelésben, maszkkal az arcukon kellene az érkezniük a tréningekre.

Az edzések helyszínén nem zuhanyozhatnának és nem kaphatnának ennivalót. Amennyiben a klub mégis ezt tervezné, csak elvitelre adhatná az élelmiszert. Csupán a legalapvetőbb orvosi kezelésekre kerülhetne sor, az egészségügyi stáb tagjai védőfelszerelésben végezhetnék munkájukat. Az összes értekezletet, megbeszélést virtuálisan kellene lebonyolítani.

A folytatást illetően egyelőre konkrét döntés nem született, az egyeztetések a hatóságokkal és az illetékes minisztériumokkal a jövő héten folytatódnak. (MTI)

Eredeti cikk

Comments are closed.