Labdarúgás: a vírus még évekig hatással lesz a versenynaptárra

2020.04.30.
Comments off
35 Views

A koronavírus-járvány két-három évig hatással lehet a nemzetközi futballversenynaptárra és még a 2022-es katari világbajnokságot is érintheti – véli Lars-Christer Olsson, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának tagja.

Hirdetés

Az új koronavírus, amely világszerte több mint 3.13 millió embert fertőzött meg és több mint 218 ezer halálát okozta, már eddig is felborította a tervezett programot a sportágban, az idei Európa-bajnokságot például egy évvel el kellett halasztani, a nemzeti és nemzetközi sorozatok pedig félbeszakadtak.

A katari vb tervezett időpontja 2022. november 21. – december 18., és Olsson szerint majd az idő ad választ arra a kérdésre, hogy a négyévenként sorra kerülő tornára is hatással lesz-e a mostani krízis.

„Valószínűleg két-három évig érezzük majd a járvány hatását. Ha a vírus még jobban elterjed, mindenképpen gondok lesznek a nemzetközi versenynaptárral” – fogalmazott a svéd sportdiplomata.

„Ha egy tornát egy évvel elhalasztanak, majd jön a katari vb az európai szezon közepén, közben pedig a nemzeti és nemzetközi klubsorozatokat is le kell bonyolítani, az nem lesz egyszerű.”

Olsson megerősítette, hogy az UEFA augusztusban szeretné befejezni a Bajnokok Ligája és az Európa-liga márciusban félbeszakadt idényét.

„Legkésőbb május végéig döntést kell hoznunk ebben a kérdésben” – jelentette ki.

Eredeti cikk

Comments are closed.