Combizmait műtötték az NFL-irányító lábszárára, hogy elkerüljék az amputációt

2020.04.29.
Comments off
46 Views

Alex Smith, a Washington Redskins NFL-csapat irányítója 2018-ban szenvedett annyira súlyos lábtörést, majd fertőzést, hogy 17 műtéttel kellett megmenteni a lábát az amputációtól. Smith felépüléséről eddig nem ismert, megrázó részletek derültek ki egy, a Smith gyógyulásáról készült dokumentumfilm előzeteséből.

Ne maradjon le semmiről!

Smith még a 2018-as szezon közben, a Houston Texans elleni mérkőzés alatt sérült meg, amikor földre vitték. A jobb lába pálcikaként tört el – kísérteties hasonlóságot mutatva a washingtoni csapat magyar származású irányítója, Joe Theismann 1985-ös sérülésével, ami szintén a játékos karrierjének végét jelentette.

Az irányító 2019 szeptemberében osztotta meg a sérülés utáni küzdelem brutális részleteit az őt követő filmstáb tagjaival. A 17 rajta elvégzett műtét egyike nem más volt, mint hogy a bal lábának négyfejű combizmából egy részt a jobb lábszárára műtöttek át, hogy megmentsék a jobb lábát az amputációtól.

A videón Smith hegek sokaságát mutatta meg, hozzátéve, hogy reméli, mire a felépülési folyamat végére ér, a két lába újra hasonlítani fog egymásra.

A játékos felépüléséről készült dokumentumfilmet, ami a Project 11 címet kapta, pénteken (magyar idő szerint szombat hajnalban) kerül adásba az ESPN-en.

A most 35 éves Smith biztosan nem tér vissza már a pályára, ám csapata, a Washington Redskins a csapatvezetésben adna neki munkát, amikor lejár a 2021-ig érvényes szerződése.

Eredeti cikk

Comments are closed.