Wilander támogatja Federer ötletét az ATP és a WTA egyesítéséről

2020.04.25.
Comments off
52 Views

A hétszeres Grand Slam-bajnok Mats Wilander támogatja Roger Federer ötletét, miszerint ideje lenne egyesíteni a férfi és a női tenisztornákat szervező ATP-t és WTA-t.

„Én vagyok az egyetlen, aki szerint eljött az ideje a férfi és női tenisz egyesítésének?” – tette fel a kérdést szerdán a svájci sztár. „Nem arról beszélek, hogy a versenyeket is egyesíteni kellene a pályán, hanem a két szervezetet (az ATP-t és a WTA-t), amelyek felügyelik a profi tornákat.”

Az 55 éves Wilander szerint a kombinált tornák révén a fiatalokat is jobban fel lehetne futtatni.

A koronavírus-járvány nagy lehetőség arra, hogy újraépítsük a tenisz imázsát. Federer, Nadal és Djokovic áll a reflektorfényben, de a fiatalokra is szükségünk van, és több közös versennyel ők jobban az előtérbe kerülnének

– jelentette ki a svédek volt világelsője. „A koedukált tornák révén egyszerűsödnének a tévés közvetítési és a szponzori szerződések is. Jelenleg a nézőknek két külön helyre kell fizetniük, ha ugyanarról a versenyről férfi és női meccseket is látni akarnak” – tette hozzá.

Wilander kifejtette, hogy a teniszrajongók átlagéletkora 50 év felett van, ezért minden eszközt meg kell ragadni, hogy a fiatalokhoz is közelebb vigyék a sportágat, írja az MTI.

A teniszszezont márciusban függesztették fel a világjárvány miatt, a kényszerpihenő legalább július közepéig tart.

Eredeti cikk

Comments are closed.