Rossi továbbra is elemez: “Igyekszünk mindent megtenni” – szerinte ekkor játszhat a válogatott

2020.04.24.
Comments off
57 Views

Ebben a pillanatban nem tudjuk, ki ellen játsszuk a következő mérkőzésünket. Ez várhatóan szeptemberben lesz, de nem tudjuk, hogy az előző Nemzetek Ligája rájátszása, azaz az Európa-bajnoki pótselejtező, vagy a Nemzetek Ligája új szezonja következik-e -nyilatkozta pénteken az M1 aktuális csatornán az olasz edző.

Rossi hangsúlyozta, továbbra is elemzik a lehetséges ellenfeleket, gyűjtik az információkat a csapatokról, így Bulgáriáról, Izlandról, Romániáról, illetve Szerbiáról, Oroszországról és Törökországról is.

Igyekszünk mindent megtenni, hogy felkészültek legyünk, amikor játszunk ellenük – mondta. Hozzátette, manapság is követik az újdonságokat a labdarúgásban, hiszen az interneten sok ismert edző osztja meg a nézeteit és a tudását a világgal. Tőlük is próbálnak minél több tudást begyűjteni fejlődésük érdekében.

Marco Rossi tartja a kapcsolatot a válogatott játékosokkal, és úgy véli, jól kezelik a jelenlegi kényszerhelyzetet.

Sokan folyamatosan teszik a dolgukat, otthon edzenek. És néhányan – ahogy Magyarországon is – kis csoportokban elkezdték a közös edzéseket.

Ez pedig fontos előrelépés számukra. Így már sokkal jobban érzik magukat, hiszen kimehetnek a pályára, labdával gyakorolhatnak – árulta el.

Megítélése szerint jó dolog, hogy kis csoportokban több helyen elkezdték a közös edzéseket.

Ahol a hatóságok megengedik a kluboknak, hogy megfelelő elővigyázatossággal dolgozzanak, ott tegyék csak. Ez egy munka, mindenkinek dolgoznia kell – vélekedett.

Az európai szövetség (UEFA) továbbra is arra törekszik, hogy befejezzék a Bajnokok Ligáját, az Európa-ligát és a nemzeti bajnokságokat. A szövetségi kapitány ennek kapcsán rávilágított, hogy nem híve a zárt kapus mérkőzéseknek.

Az a személyes véleményem, hogy a labdarúgás a szurkolóké. Nélkülük a futballnak gyakorlatilag nincs is miért léteznie. Nagyon furcsa és nehéz szurkolók nélkül futballozni – magyarázta.

Hangsúlyozta, az lenne az optimális, ha az eddig le nem játszott mérkőzéseket pótolnák, és így fejeződnének be a bajnokságok, hiszen így lenne a legigazságosabb a mostani szezonok végeredménye, és így lehetne a legjobban felkészülni a következőre. Ugyanakkor senkinek nem szabad elfelejtenie, hogy még a futball sem olyan fontos, mint az egészség, viszont a labdarúgás egy hatalmas iparág is, amelyet komoly pénzek és üzleti érdekek is mozgatnak.

Olaszországban ez a harmadik legfontosabb iparágnak számít, és amikor pénzről beszélünk, akkor nemcsak a játékosok és az edzők fizetésére kell gondolnunk, hanem azokéra is, akik a labdarúgás körül dolgoznak. Így szerintem a futballnak mindenképp újra kell indulnia, csak be kell tartani a hatóságok által hozott szabályokat – fejtette ki.

Rossi családjával Nápoly mellett él, mint elmondta, arrafelé nem volt olyan bonyolult és veszélyes a helyzet, mint az ország északi részében. Az olasz kormány tájékoztatása szerint is sokkal jobb a helyzet az ország déli részében, mint északon. A szakvezető végül közölte: ezután is szeretné a lehető legtöbb mérkőzést személyesen, a helyszínen megnézni, és reményei szerint erre mihamarabb sor kerülhet.

Nemcsak a Magyarországon, hanem a többi európai bajnokságban játszó játékost is szeretnénk látni. Amint jobban látjuk, hogy alakul a helyzet, ahogy világossá válnak az újabb szabályok, visszatérek a stábommal együtt – nyilatkozta.

Hozzátette, nem tudja: a zárt kapus találkozókra egyáltalán be fogják-e engedni. (MTI)

Rossi Olaszországban elemez: “Orbán felépülése akkor igazi segítség, ha mások nem sérülnek meg” – exkluzív interjú

Eredeti cikk

Comments are closed.