Eb-pótselejtező: Fontos bejelentést tettek a bolgárok a magyarok elleni meccs előtt

2020.04.22.
Comments off
26 Views

Hat hónappal meghosszabbították Georgi Dermendzsiev szövetségi kapitány szerződését kedden, így a halasztás ellenére ő vezetheti majd a bolgár labdarúgó-válogatottat a magyarok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn. A Levszki Szófia és a Ludogorec korábbi vezetőedzője a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek miatt

önként vállalta fizetésének 30 százalékos csökkentését is.

A 65 éves szakember októberben vette át a nemzeti együttes irányítását, miután Bulgária botrányos körülmények között 6-0-s vereséget szenvedett a vendég angol csapattól, s ennek következtében elődje, Kraszimir Balakov lemondott.

Dermendzsiev 2015 és 2017 között sorozatban háromszor vezette bajnoki címre a Ludogorec csapatát, amely 2014-ben az ő vezetésével első bolgár csapatként nyert mérkőzést a Bajnokok Ligája főtábláján. A bolgár-magyar Eb-pótselejtezőt eredetileg március 26-án rendezték volna Szófiában, de a járványhelyzet miatt a találkozó elmaradt, és egyelőre nincs is konkrét időpontja.

A párharc győztese az izlandi-román meccs győztesét fogadhatja azért, hogy részt vehessen a jövő nyárra halasztott Eb-n. (MTI)

Eredeti cikk

Comments are closed.