Koronavírus: Augusztusban, két hét alatt fejezhetik be a BL és az EL mostani idényét – sajtóhír

2020.04.14.
Comments off
55 Views

A Cadena SER információi szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) és a Európai Klubok Szövetsége (ECA) augusztusban, két hét alatt befejezné a Bajnokok Ligája és az Európa Liga idei küzdelmeit, hogy aztán szeptemberben elkezdődjön az új szezon.

Mint ismert, a koronavírus-járvány miatt a hazai és a nemzetközi futballidény felfüggesztésre került, azonban az UEFA és az ECA szeretné elérni, hogy a nemzeti bajnokságok hamarabb – júliusban befejeződjenek -, majd egy hónappal később a két legrangosabb európai kupaküzdelem augusztusban zárulna.

A két szervezet a negyed- és elődöntőit, és a döntőjét két hét alatt bonyolítaná le, a párharcok egy mérkőzésen dőlnének el, ezeket semleges helyszínen, zárt kapuk mögött játszanák le.

Korábban szó volt arról, hogy az UEFA munkacsoportjai arra jutottak, hogy mindkét említett nemzetközi kupasorozatot le kell játszani végig, ha kell zárt kapuk mögött, hiszen a kluboknak és az UEFA-nak is hatalmas összegeket kellene visszafizetnie a már korábban szétosztott televíziós közvetítési díjakból, továbbá az egyenes kieséses szakaszból hátralévő meccsek és a döntő elmaradása több ezer ember munkáját veszélyeztetné.

Eredeti cikk

Comments are closed.