Legyőzte a rákot a legendás olasz csatár: “Az esetem nem a szenvedésről szólt”

2020.04.13.
Comments off
61 Views

Gianluca Vialli igazi ikonnak számít az olasz labdarúgásban: a Sampdoriával és a Juventusszal bajnok lett, a torinói klub színeiben pedig 1996-ban a Bajnokok Ligája trófeáját is elhódította. Az irigylésre méltó pályafutását Angliában a Chelsea-nél fejezte be – ott KEK-et és FA-kupát is nyert többek között.

A korábbi 59-szeres olasz válogatott, jelenleg 55 éves Vialli novemberben bevallotta, hasnyálmirigyrákkal küzd. De szerencsére vége van ennek a szörnyű időszaknak, hiszen a 17 hónapnyi kemoterápiás kezelés hatásosnak bizonyult, és tünetmentes.

Vialli az elmúlt időszak megpróbáltatásai után a La Repubblicának nyilatkozott hosszabban.

Jól vagyok. Decemberben fejeztem be a 17 hónapos kemoterápiás kezelésemet, előbb egy nyolc, majd egy kilenc hónapos ciklust csináltam végig. Fizikailag és mentálisan egyaránt kimerítő volt – kezdte Gianluca Vialli, akinél a tesztek eredményei nem mutatják jelét a betegségnek – Boldog vagyok, még akkor is, ha csak óvatosan mondom ki, biztonságban vagyok. Az, hogy újra egészséges vagyok azt jelenti, hogy újra tükörbe tudok nézni.

Elkezdett nőni a hajam, nem kell ceruzával szemöldököt rajzolnom. Ha ezeket a dolgokat figyelembe vesszük, másokhoz képest szerencsés vagyok.

Vialli szerint az Olaszországban tomboló koronavírus-járvány mind érzelmileg, mind morálisan és gazdaságilag mély sebeket ejt majd az országon.

Csodálatos lesz, amikor a futball és a sport visszatér a mindennapokba, az érzelmeink, és az emlékeink segítenek majd abban, hogy újra teljes életet éljünk. Remélem, a mostani tapasztalt szolidaritás a jövőben is megmarad.

Hozzátette, együttérez azokkal, akik az egészségügyben harcolnak a koronavírus-járvány ideje alatt.

Az esetem nem a szenvedésről szólt, hanem egy utazásról, amely révén jobban megismerhettem magam. Örömmel megtettem volna ezt a betegség nélkül, de ez sajnos megtörtént, és a lehető legtöbbet akarom kihozni belőle. Így az ember azzá válhat, aki valójában.

Vialli játékosként a Chelsea, a Juventus és a Sampdoria csatáraként érte el sikereit – nyert például Bajnokok Ligáját, KEK-et és UEFA Kupát is -, a londoni klub vezetőedzőjeként pedig KEK-et, FA Kupát, Ligakupát, illetve angol és európai Szuperkupát is. Jelenleg az olasz válogatott szakmai stábjában dolgozik.

Eredeti cikk

Comments are closed.