Koronavírus: Ennyi napra van szükség a Premier League befejezéséhez – május közepéig biztosan nem edzenek a csapatok

2020.04.09.
Comments off
53 Views

Az angol sajtó csütörtökön arról számolt be, hogy a másod-, a harmad- és a negyedosztály (Championship, League One és League Two) küzdelmeit felügyelő EFL vezetője azt is kilátásba helyezte, hogy a mérkőzéseket nézők nélkül rendezhetik meg.

Angliában a koronavírus-járvány miatt a profi futballt érintő halasztás egyelőre április 30-ig van érvényben, de az EFL már utasította az érintett 71 klubot, hogy május 16-ig semmiképpen se kezdjék meg újra az edzéseket.

„Amikor meghozzuk a döntést a bajnokság biztonságos folytatásáról, akkor számításaink szerint a ligának 56 napra van szüksége ahhoz, hogy a szezon hátralévő mérkőzéseit megrendezze, beleértve a rájátszást is”

– idézte Parryt a The Daily Mail honlapja. Az elnök hozzátette, jelen helyzetben úgy készülnek, hogy az idényt meghosszabbítják, és bíznak annak nyáron történő lezárásában.

„A liga vezetősége azon dolgozik, hogy a szezont a szokott módon tudjuk lezárni mindhárom osztályban, bár a végső helyszínnel kapcsolatban még nem született döntés” – közölte.

A rájátszásban az első kör párharcai két mérkőzésen dőlnek el, a döntőkre viszont a Wembley Stadionban kerül sor.

Az EFL levélben hívta fel a klubok figyelmét arra, hogy a játékosok szerződését – a nemzetközi szövetség (FIFA) ajánlását figyelembe véve -, valamint regisztrációját hosszabbítsák meg, illetve a labdarúgók jelen helyzetben vegyék igénybe éves szabadságukat. (MTI)

Eredeti cikk

Comments are closed.