Januárra is átcsúszhatnak idei F1-futamok

2020.04.09.
Comments off
61 Views

A Forma-1 irányítói vizsgálják a lehetőséget, hogyan rendezhetnének zárt kapus futamokat, amint a szezon elkezdődhet, írta az MTI. Az idény a koronavírus-járvány terjedése miatt el sem indult, a március közepére tervezett Ausztrál Nagydíjat nem tudták megrendezni, azután pedig a június 28-ra kiírt franciaországi futamig minden versenyt elhalasztottak, vagy töröltek.

Ross Brawn, az F1 sportigazgatója a Sky Sports televíziónak azt mondta, jelenleg még bármi elképzelhető, lehetséges, hogy csak nyolc, de az is lehet, hogy 19 futamos lesz a vb.

“Azon gondolkodunk, hogy zárt kapus hétvégék logisztikáját hogyan tudnánk megoldani. A legfontosabb kérdések között szerepel, hogy miként jutnak oda az emberek, hogyan tudjuk védeni őket a fertőzéstől, és kit engedünk be a paddock területére”.

Ki lehet dolgozni egy olyan megoldást, hogy szigorúan zárt környezetben tudják lebonyolítani a versenyeket, a csapatok tagjait külön szállítják a helyszínre, és mindenkit tesztelnek az esemény előtt, hogy senkinek ne jelentsen kockázatot a részvétel. “Ez nem a legjobb megoldás, de annál még mindig jobb, mintha egyáltalán nem versenyeznénk” – mondta Brawn.

Ha mindenképpen meg kellene jelölnie egy határidőt, amikor legkésőbb el kellene indítani a szezont, akkor az október lenne. 

“Nyolc futamot meg tudunk rendezni, ha októberben kezdünk, és még ott van annak a lehetősége is, hogy átcsúszunk az újévbe, aztán januárban befejezzük a 2020-as idényt. Ha júliusban már versenyezhetünk, akkor akár még 19 fordulós is lehet az idei vb”

– jelentette ki Brawn.

A Forma-1-es Magyar Nagydíjat az eredeti tervek szerint augusztus 2-án rendeznék a Hungaroringen.

Eredeti cikk

Comments are closed.