A szezon törlése vagy egy rövidített rájátszás is opció az NBA-ben

2020.04.07.
Comments off
50 Views

Adam Silver, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság, az NBA komisszárja bejelentette, hogy legkorábban májusban dönthetnek arról, miképpen folytatódjon a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezon, írja az MTI.

Az NBA vezetője a TNT csatornának adott közel félórás interjújában arról beszélt, a jelenlegi helyzetben nem rendelkeznek elegendő információval ahhoz, hogy reális döntés szülessen a folytatásról.

 Silver megjegyezte, hogy a jelenlegi tervekben gyakorlatilag minden eshetőség szerepel:

a szezon esetleges törlése vagy egy rövidített rájátszás is lehetőség.

Az ESPN értesülése szerint a liga annak érdekében, hogy minél hamarabb folytatni lehessen a szezont, folyamatosan gyorstesztekkel vizsgálja majd a játékosokat a következő időszakban. Az Egyesült Államokban a koronavírust már több NBA-játékos és a New York Knicks tulajdonosa, James Dolan is elkapta, de egyikük állapota sem súlyos, csak enyhe tüneteik voltak.

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke a hétvégén a legnagyobb amerikai sportligák képviselőivel egyeztetett a koronavírus-járvány hatásáról. A videókonferencia után az elnök hangsúlyozta: szeretné, ha a szurkolók visszatérnének a stadionokba és az arénákba, de ehhez kapcsolódva időpontot nem említett.

Eredeti cikk

Comments are closed.