Törölték a magyar férfi hokiválogatott vb-jét is

2020.03.17.
Comments off
49 Views

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) a koronavírus-járvány terjedése miatt kedden törölte az április 27. és május 3. között kiírt ljubljanai divízió I/A-s világbajnokságot, amelyen a magyar válogatott is részt vesz. A májusi svájci divízió I-es top-vb megrendezéséről még nem született döntés.

A magyar válogatott a dél-koreai, az osztrák, a francia, a házigazda szlovén, valamint a román csapattal találkozott volna.

Az IIHF ugyancsak törölte a divízió I/B-s vb-t, amelyet szintén április 27.és május 3. között tartottak volna Katowicében. A szövetség már a múlt pénteken törölte a divízió II-es és III-as világbajnokságokat minden korosztály számára, korábban pedig a női elit vb-t is, amelyen a magyar csapat fennállása során először szerepelt volna.

“Sajnos ebben az időben nem lehet komolyabb döntéseket hozni a 2020-as világbajnokság megtartásával kapcsolatban” – mondta René Fasel, az IIHF elnöke. “Az érdekelt felek, valamint a vb-n résztvevő válogatottak szövetségei nyíltan megvitatták a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nagyon összetett helyzetet”.

Világszerte az elmúlt hetekben, napokban a nemzeti bajnokságok sorra leálltak, edzeni sem lehetett, Európában sok helyen még a jégpályákat is leolvasztották, az erős ligák közül csak az orosz bázisú KHL rájátszása folyik – ott is egy hét szünetet rendeltek el -, de például az NHL küzdelmei is leálltak. (MTI)

Eredeti cikk

Comments are closed.