Lefújták a magyar Erste Ligát, két hokibajnok is van, az egyik erdélyi

2020.03.11.
Comments off
44 Views

Kedden Ausztriában a koronavírusra hivatkozva azonnali hatállyal véget vetettek a hokibajnokság küzdelmeinek, bajnokot nem avattak, szerdán csatlakozott a magyar liga is, de kicsit másképpen.

“A kormány által elrendelt veszélyhelyzet értelmében a 100 fősnél nagyobb beltéri, 500 fősnél nagyobb kültéri rendezvényeket betiltják, ami a mozikra, a színházakra és a sportrendezvényekre is vonatkozik. Mindez érinti a magyar bázisú nemzetközi bajnokság, az Erste Liga küzdelmeit. Noha zárt kapuk mögött folytatódhattak volna a mérkőzések – könnyen lehet, hogy csak ideig-óráig –, az MJSZ a versenyben maradt csapatok véleményét kikérve, a játékosok, a stábtagok és a további érintettek egészségét elsőrendű fontosságúnak tekintve, a szurkolók érdekeit is figyelembe véve úgy döntött, hogy a sorozatot lezárja – közölte az Erste Liga vezetése.

A bajnokságot így egészen különleges módon két csapat nyerte, megosztva nyilvánították őket elsőnek.

“A párharcok állását és a szezon eredményeit szem előtt tartva a konzultációk nyomán teljes egyetértésben

az a döntés született, hogy az Erste Liga bajnokának megosztva az FTC-Telekomot és a Csíkszeredai Sportklubot tekintik,

bronzérmeseinek pedig a Gyergyói HK-t és az UTE-t. Emellett az idei szezon magyar bajnoka az FTC-Telekom, ezüstérmese az UTE. A bronzérmes a középszakasz eredményei alapján a Dunaújvárosi Acélbikák. Az Erste Liga immár a hatodik élvonalbeli bajnokság Európában – az EBEL, az Extraliga, a DEL, a lengyel és a norvég után –, amely a járvány miatt kényszerűségből félbeszakad.”

(Borítókép: A csíkszeredai Gyenyisz Kuljas és Rokaly Norbert valamint Vladiszlav Kulesov a Debrecen játékosa a férfi jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében játszott Debreceni EAC – Sport Club Csíkszereda mérkőzésen a debreceni Jégcsarnokban 2020. február 24-én. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Eredeti cikk

Comments are closed.