El Clásico: A Real Madrid 4 év után megverte a Barcát a bajnokságban – videó

2020.03.01.
Comments off
58 Views

Sokáig döntetlenszagú volt a találkozó, bár mindkét csapatnak voltak olyan időszakai a találkozón, amikor többször is a kapuba találhatott volna.

Az első félidő nagyobbik részében például a vendégek játszottak veszélyesebben és mezőnyfölényben is, de hiába aháromszor annyi (3-1…) kaput eltaláló kísérlet, Messiék – a jól védő Courtoisnak is köszönhetően – nem tudtak a kapuba találni a szünet előtt. A fordulást követően is a katalán gárdáé volt inkább a meccs, de ezután átvette az irányítást a Realt.

A hazaiak már Isco remek tekerésénél előnybe kerülhettek volna, a remek teljesítményt nyújtó Ter Stegen ekkor még bemutatta a meccs védését. A 71. percben aztán az addig is igen aktív, mindössze 19 éves Vinícius Junior indult meg a bal oldalon Kroos passzával, majd jobbal kapura is lőtt az ötös sarkától. A nem túl jól sikerült kísérlet azonban a bevetődő Piquén irányt váltott és a kapuban kötött ki (1-0). (A bajnokságban ez volt másfél év után az első Real-gól az El Clásicókon, ezt megelőzően az ugyancsak brazil Marcelo talált a Barcelona kapujába még 2018 októberében.)

A vendégek próbáltak rákapcsolni, de egy Messi-lehetőséget leszámítva (Marcelo és Varane közös erővel szerelte végül a ziccerben kitörő argentint a madridi közönség nagy örömére) nem igazán tudott mát eljutni a kapuig. A 92. percben aztán jütt a csattanó: a néhány pillanattal korábban beálló Mariano éles szögből vette be a Barca kapuját, és beállította a 2-0-s végeredményt.

A Real Madrid sikerével nyolcmeccses nyeretlenségét szakította meg a bajnokságban ősi riválisa ellen, és első győzelmét aratta a bajnoki El Clásicókon 2016 áprilisa óta. Ráadásul átvette a vezetést is a bajnokságban, előnye egy pont a Barcelona előtt.

Real-lista csatárcsillagokkal, legendás edző térhet vissza a Milanhoz – külföldi körkép

Eredeti cikk

Comments are closed.