Három aranyat nyertek a kajak-kenusok az előolimpián

2019.09.15.
Comments off
56 Views

Mindkét versenyszámot Magyarország nyerte férfi kajak egyesben a Tokióban zajló előolimpiai versenyen.

Kopasz Bálint pénteki győzelme után a vasárnapi zárónapon Tótka Sándor győzött K-1 200 méteren, míg Birkás Balázs bronzérmes lett ugyanebben a számban. Aranyérmes lett a női kenupáros is, így a válogatott 3 arany, 2 bronzéremmel zárta az előolimpiát. – írta a magyar szövetség honlapja, a Kajakkenusport.hu.

Eddig a négyesre koncentrált

Tótka Sándor a szegedi kvalifikációs világbajnokságon még a férfi négyes tagjaként szerzett olimpiai kvótát. Azután Moszkvában második lett, Budapesten pedig megnyerte az ultrarövidtávú vízisprintet, és most Tokióban is ő volt a leggyorsabb K-1 200 méteren.

“Az eredménytől függetlenül nagyon jól esett, hogy végre tudtam újra egyest indulni a nemzetközi mezőnyben, erre még ebben az olimpiai ciklusban nem volt példa, annyira a négyesre koncentráltam – mondta a győzelem után Tótka.

Örülök, hogy nyertem, ugyanakkor azt látni kell, hogy már senki sincs olyan jó formában, mint a világbajnokságon, csak a formahanyatlás nem mindenkinél egyforma.

Náthásan bronzérem

A döntő másik magyar versenyzője, Birkás Balázs úgy szerzett bronzérmet, hogy egész héten egy kiadós náthával küzdött. “Sokat kivett belőlem a betegség, azon is csodálkoztam, hogy reggel sikerült továbbjutnom a középfutamból. A döntőre kicsit jobban összeszedtem magam, ráraktam a csapást és a nyomatékot is, jól sikerült az eleje, viszont 100 méter után elfáradtam” – mondta.

A két magyar kajakos teljesítménye azt mutatja, hogy a mieinknek ebben a számban is lehetnek érmes álmaik a jövő évi olimpián – áll a szövetség honlapján.

Meglepték azért az oroszok a magyar kenusokat

Ami a női kenusosok győzelmét illeti, esélyeshez méltóan nyert női kenu párosban a világbajnoki ezüstérmes Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső egység. Mögöttük második helyen a Kurach, Romasenko összeállítású új orosz páros futott be, a szegedi vb-n pedig éppen a magyarok mögött bronzérmet szerző Makarchanka, Klimava duó ezúttal is harmadik lett.

Meglepett minket az orosz páros azzal, hogy az utolsó 100 méteren még tudtak indítani egy nagyot, de szerencsére így is nyertünk – mondta a verseny után Balla Virág.

Eredeti cikk

Comments are closed.