16. kajak-vb-jén is bemutatkozott a háromszoros olimpiai bajnok

2019.08.23.
Comments off
39 Views

Három olimpiai szám előfutamaival rajtolt a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság pénteki versenynapja, a népes mezőnyök miatt egyik számban sem lehetett egyből a döntőbe jutni.

Kozák Danuta (K-1 500 méter) második helye után a 41 éves, háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánnak és a 25 éves Gál Péternek szurkolhatott az egyre nagyobb számú közönség, ők K-2 1000 méteren próbálnak kvótát szerezni.

Az első pályájuk közepesre sikerült az erős hátszélben és hullámzó vízen, negyedikként értek be az élbolytól jelentősen lemaradva.

“Szerettünk volna ennél jobb teljesítményt nyújtani, ennél több van bennünk. Az első öt ment biztosan tovább, és már az első száz méter után eldőlt, hogy az első négy között leszünk, így talán nem mentünk maxot. Ennél jelentősen többet tudunk, holnap is éles pályát kell mennünk” – nyilatkozott a pályafutása 16. világbajnokságán szereplő Kammerer.

Elmondta, imád itthon versenyezni, szerencsére sokszor volt része benne vb-ken, Eb-n és világkupákon.

Többnyire szeretem a nagy médiaérdeklődést, szeretem, hogy szeretnek, hogy érdeklem az embereket, próbálom kiélvezni ezt a helyzetet. Lassan vége, és akkor lehet, hogy majd hiányozni fog.

A 2008-as pekingi olimpián párosban bronzérmes kenus, Kiss Tamás nagyszerűen kezdett, az erejét jól beosztva lett második 1000 méter egyesben, csak az olasz Carlo Tacchini volt gyorsabb nála.

“A táv eleje nem volt jó, a második felével viszont elégedett vagyok, kellően ráhangolt a folytatásra. Igazi elsőpályás futam volt. A társaim közül már mindenki versenyzett, én pedig csak vártam, vártam a soromra” – nyilatkozott a szegedi klub 32 éves kenusa.

Mindhárom számban szombaton rendezik a középfutamot és vasárnap a döntőt. A két egyesben öt-öt, a párosban hat tokiói indulási jogot osztanak Szegeden. (MTI/Index)

Eredeti cikk

Comments are closed.